Pektin használata

A pektin egy víz oldékony rostanyag, amely a legnagyobb mennyiségben az almában található meg, de a citrusfélék is tartalmazzák. A pektin már évszázadok óta része az élelmiszer gyártásnak, hiszen előszeretettel használják lekvárok készítéséhez.

Pektin a háztartásban

Nagyszerű zselésítő anyag, amelyet a házi lekvárkészítéshez is felhasználhatunk. Ennek a természetes növényi zselésítő anyagnak köszönhetően kevesebb édesítő hozzáadásával és rövidebb főzési idővel készíthetjük a dzsemeket és a lekvárokat. 

Pektin felhasználása a lekvárkészítésnél

Édesítővel való összekeverése után, folyamatos kevergetés mellett kell az alapanyagokhoz adni. Majd a forrástól számított 5 percig kell a lekvárt főzni. Ennek a rövid főzési időnek köszönhetően a felhasznált alapanyagok ásványi anyag és vitamin tartalma kevésbé károsodik, valamint a lekvárok íze is gyümölcsösebb marad. A pektin elsősorban egy természetes növényi zselésítő anyag, amelyet lekvárok készítésénél használhatunk, emellett viszont számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Továbbá súlycsökkentő hatásai is bizonyítottak.

Pektin és a tartósítás

A lekvárfőzés már régóta a leghatékonyabb és egyben a leghagyományosabb tartósítási eljárás. A legtöbb gyümölcsből ugyanis bátran készíthetünk lekvárt. A gyümölcsök pektin tartalma fogja meghatározni azt, mennyire lesznek képesek dzsemesedni. A legnagyobb pektin tartalmú gyümölcs az alma, valamint a citrusfélék. Ma már viszont a lekvárkészítési folyamatokat is meggyorsíthatjuk pektin termékek segítségével. A pektin zselésítő hatásainak köszönhetően nem kell a lekvárokat sem órákig főzni a megfelelő dzsemes állag eléréséig. 

 

Pektin rendelés

Naturmind Pektin 80g

Naturmind Pektin 80g

Kocsonyásító tulajdonságának köszönhetően gyümölcszselék, dzsemek, lekvárok elkészítéséhez is alkalmazzák.

Ár: 2090 Ft
Megnézem
Népszerű

Herbafermétrend-kiegészítő cseppek 30 ml

Herbaferm étrend-kiegészítő cseppek 30 ml

A Herbaferm csepp gyógynövények természetes fermentációjával készül. Megnyugtatja a szervezetet, az egészséges emésztés helyreállításával pedig beindítja a regenerációs folyamatokat. 

Ár: 7450 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!